su 30.7. Pax-festivaali

Jo kymmenettä kertaa järjestettävä Pax-festivaali on piknik-henkinen tapahtuma rauhan puolesta isoille ja pienille.
Järjestöt esittelevät toimintaansa, ohjelmassa myös pajoja, hyvää ruokaa ja ohjelmaa lapsille.

Tänä vuonna musiikista vastaavat Paleface & Huolestuneet kansalaiset, Litku Klemetti, Maria Gasolina, Hassan Maikal, Utö, Zatvornik (RUS) sekä Susanna Hast & Timo Kalevi Forss. Lastenmusiikkitähtenä toimii Tomi Pulkkinen Trio.
Tapahtuman juontaa Timo Kalevi Forss.

Ota mukaan rutkasti iloista mieltä ja paljon kavereita. Festarin ja Rauhanpuolustajien slogan on: Ollaan ihmisiksi!

Artistiesittelyt:

Maria Gasolina

Käännöspoppia soittava Maria Gasolina on liikuttanut täysiä klubeja ja festivaaliyleisöä jo vuodesta 2001. Gasolinan ohjelmisto on perinteisesti ollut enimmäkseen brasilialaista rytmimusiikkia. Yhtyeen livekeikkojen tavaramerkiksi on vakiintunut omalaatuinen niveliä liikuttava rytmiralli, jonka orgaanista kutsua on vaikea vastustaa.

Paleface ja Huolestuneet kansalaiset

Paleface (Karri Miettinen) on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista. Esikoisalbumi The Pale Ontologist (2001) oli kotimaisen hip-hopin kentällä kulmakivi, ja se huomattiin myös ulkomailla. Palefacen suomenkielinen debyyttialbumi Helsinki–Shangri-La ilmestyi vuonna 2010. Paxissa kuullaan Palefacen suomenkielistä tuotantoa akustisen Huolestuneet kansalaiset -kokoonpanon kanssa.

Litku Klemetti

Kun Litku Klemetti tarttuu balalaikkaansa, yleensä lopputuloksena on uusi kappale. Näistä parhaat hän kantaa yhtyeensä hellään syleilyyn, jonka seurauksena syntyy jotain ainutlaatuista. Litku Klemetti kokoaa yhteen kaikuja suomirockin viime vuosikymmeniltä ja luo niistä oman juttunsa. Musiikki on yhtä aikaa 70-lukua ja tätä päivää sekä kaikkea siltä väliltä iskelmästä punkin jälkeiskolinoihin.

Susanna Hast & Timo Kalevi Forss

Susanna Hast tuo folk-henkisen musiikin vuoropuheluun sodan, väkivallan ja toipumisen teemojen kanssa. Rytmin ja sanan ristiriita saa pohtimaan sitä, mikä ihmistä liikuttaa, mikä saa muistamaan, mikä herättää eloon. Susanna Hastin kehittämä musistance on musiikillista vastarintaa kaavoihin kangistuneelle tieteelle ja ylistys ihmisen kapasiteetille luoda kaunista vaikeista asioista. Säestäjänä toimii Timo Kalevi Forss.

Tomi Pulkkinen trio

Lapsille suunnatussa vauhdikkaassa musiikkitarinatuokiossa muun muassa saunotaan, lauletaan oopperaa, tehdään Suomelle synttärikortti ilmamaalaamalla ja päästään tutustumaan moniin hahmoihin kuten Taikuri Alekseihin ja Kylän ainoaan kissaan. Huomaamme, ettei haittaa, jos sattuisi olemaan kylänsä ainoa kissa, sillä silloin voi löytää toisenlaisia kavereita. Yhteistyön ja mielikuvituksen avulla kaikki on mahdollista! Pelastamme myös pulaan joutuneen Lennart Lampaan laulun keinoin…