14.7.2018 IndieCon Indie Picnic

IndieCo ry on Suomen riippumattomien levy- ja tuotantoyhtiöiden yhdistys, joka parantaa jäsenyritystensä toimintaedellytyksiä sekä tukee suomalaisen musiikkituotannon monimuotoisuutta. Alppipuistossa IndieCo esittelee jäsenyritystensä artisteja ja riippumatonta musiikkia jo toisena kesänä peräkkäin. http://www.indieCo.fi.

IndieCo ry toivottaa jälleen kaikki tervetulleeksi kuuntelemaan kotimaista Indie-musiikkia Helsingin Alppipuistoon lauantaina 14.7. 2018 klo 15-22.

Päivän aikana lavalla nähdään: Jukka Gustavson & Kalle Salonen Band, Pastis, Hän, Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS?, Adikia, Octopie, Veera Maria sekä trubaduurina Antero Lindgren.

Aikataulu

15.00 – 15.40 Veera Maria
16.00 – 16.40 Octopie
17.00 – 17.40 Jukka Gustavson & Kalle Salonen
18.00 – 18.40 Have you ever seen the Jane Fonda aerobic VHS
19.00 – 19.40 Hän
20.00 – 20.40 Pastis
21.00 – 21.40 Adikia

Antero Lindgren esiintyy trubaduurina muiden artistien välissä

Artistiesittelyt

Veera Maria

Veera Maria on kaksi albumia julkaissut laulaja-lauluntekijä, jonka tavaramerkki on puhuttelevat ja arkisetkin sanoitukset, jotka ovat suuressa roolissa myös uutuuslevyllä Sirkkalankadulla. Biisintekijänä Veera Maria keskittyy tarinankerrontaan ottaen vaikutteita ranskalaisista chansoneista.

Octopie

Octopie on Suomalainen prog rock bändi täynnä yksilöllistä taitoa, kunnianhimoa ja sulavaa yhteensoittoa. Yhtyeen edellinen albumi valittiin historiallisesti Classic Rock-lehden top-5 prog rockalbumiksi vuonna 2015.

Nyt Octopie on työstänyt seuraavaa konseptialbumiaan viimeiset 24kuukautta ja kuluvan vuoden aikana bändi esittää uutta materiaalialyhyt- (45-60min) tai pitkäsoittona (75-105min).

Jukka Gustavson & Kalle Salonen

Suomiprogen pioneeri, Wigwam -yhtyeestä tuttu urkuguru Jukka Gustavson esiintyy IndieCon Indie Picnicissä yhdessä Kalle Salonen Bandin kanssa. Kalle Salonen on johtanut omaa yhtyettään vuodesta 2012. Hän on bändinsä kantava voima ja sydän, taidokas Hammond-urkuri ja monipuolinen musadiggari.

HAVE YOU EVER SEEN THE JANE FONDA AEROBIC VHS?

Kouvolasta ponnistava HAVE YOU EVER SEEN THE JANE FONDA AEROBIC VHS? on pitkän nimensä lisäksi outo lintu Suomen rock-bändien katraassa, sillä soitinarsenaaliin ei kuuluu lainkaan kitaraa, vaan melodiat ja särövallit luodaan vanhoilla kunnon Casio- ja Eko-uruilla. Vaikutteita bändi poimii melko laajalta rintamalta, niin garagesta doo- woppiin kuin tyylipuhtaan rock’n’rollin kautta 80-luvun dream popista aina 60-luvun souliin ja girl groupeihin.

HÄN

Vuoden 2017 alussa perustettu HÄN kertoo tarinoita yhteiskunnan arkisista kohtaloista, ympäröivästä ankeudesta, kosmisten tasojen seikkailuista sekä paremman huomisen pohdiskeluista. Näitä kaduilta, olohuoneista, baareista, metroista ja metsistä kerättyjen kertomuksien säikeitä HÄN kutoo rockin, popin ja folkin äänimaailmoihin.

Tuoreen helsinkiläisyhtyeen jäsenet ovat tuttuja muun muassa orkestereista French Films, TEKSTI-TV 666, Lada Nuevo sekä Spectral Rays. HÄN julkaisi ensimmäiset sinkkunsa Ulottuvuusportti ja Aina samat jätkät digitaalisesti keväällä 2017. Lisäksi kesäkuussa singlet julkaistiin 7-tuumaisena yhteisjulkaisuna Soit Se Siltin ja Rolling Recordsin kesken. Kehutut kappaleet ovat yltäneet radioaalloille asti, ja ne on lisätty mm. YleX:n ja Soundin soittolistoille. Musiikkia ja keikkoja on luonnehdittu, kuin punk kohtaisi psykedelian ja The Who J. Karjalaisen.

HÄN julkaisi singlet Kirkkaan Kuoleman Kauppias ja Harhakuvitusmaailmassa keväällä 2018, jotka olivat esimakua ”Harhakuvitusmaailmassa” -nimiseltä esikois-LP:ltä, joka julkaistiin 25.5. 2018. Albumin digijulkaisusta vastasi Soit Se Silti ja vinyylin julkaisijana toimi puolestaan Svart Records.

Pastis

Pastis on viisihenkinen helsinkiläisbändi, joka vannoo itseilmaisun, dekadenssin ja rock n’ rollin nimeen. Pastiksen musiikki ammentaa vaikutteita laajasti niin merseybeatista, brittirockista kuin 2000-luvun indiestäkin, murtautuen ulos vallitsevista suomi-indien raameista.

Loppuvuodesta 2017 Pastis julkaisi digitaalisesti debyytti EP:nsä Four Stories, joka äänitettiin puoliksi Helsingissä, puoliksi Irlannin Rathcoolessa. Ennen ensimmäisiä julkaisuja ja keikkojaan bändi esiintyi faneilleen internetissä livestreamien välityksellä.

Adikia

Adikia on rumpali ja nuori kuvataiteilija, jonka rakkaus hip hop -musiikkiin ja kiinnostus feminismiin johti diggailemaan rapin usein misogynistisiakin lyriikoita omasta perspektiivistä. Tästä kiinnostuksien ristiriidasta syntyi Adikia, epäoikeuden jumalatar, joka ilmoitaa debyyttisinglellään ”Paha Narttu” kyllästyneensä konttamiseen. Kyseinen debyyttisingle- ja video ilmestyi 31. toukokuuta. Singlen sisältävä ”Kävi Täällä” EP julkaistiin 3. marraskuuta.

Antero Lindgren

Upea laulaja, kitaristi, säveltäjä-sanoittaja Antero Lindgren esiintyy IndieCon Indie Picnicissä trubaduurina

http://www.indieco.fi

Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton, tervetuloa mukaan!