28.7.2018 Puistokarkelot ‘18.

PUISTOKARKELOT TULEE TAAS!

Puistokarkelot ’18 tuo jälleen suomalaisen kansanmusiikin huiput keskelle kaupungin kesää. Koko perheen piknik-tapahtuma on ilostuttanut jo vuodesta 2009 ja on erottamaton osa kesän kansanmusiikkitarjontaa. Kavalkadimaiseen tapaan lavalle astelee tänäkin vuonna toinen toistaan hienompia artisteja. Myyntikojuista saa ruokaa, juomaa ja levyjä koko päivän ajan ja tapahtumaan on vapaa pääsy. Illan lopuksi kaikki pääsevät mukaan suureen huutokatrilliin! Lähdetkö messiin?

Puistokarkelot ’18 on osa Helsingin kulttuurikeskuksen tukemaa Alppipuiston kesä -tapahtumasarjaa.

Päälavalla:

13.00 Orffit
14:30 Päivi Hirvonen
16:00 Luomuduo
17:30 ENKEL
19:00 Pauanne
+ huutokatrilli

Pelimannin penkillä (Paviljonki):

13:50 Nooli
15:20 Yona Stone
16:50 Lone Deer Laredo
18:20 Moosic

 

Bändiesittely

ORFFIT

Lastenmusiikkiorkesteri Orffit on lempeä mutta villi. Orffeilla on kitaroita, saksofoneja, haitareita ja pikkusriikkisen kummalliset rummut. Orffeilla on tärkeä tehtävä, mutta he eivät ole ihan varmoja siitä mikä se on. Orffien tehtävä on kesken. Orffien laulut soitetaan hiljaakovaasopivasti peräkkäin pienien väliuteliaisuuskohtausten kera.

PÄIVI HIRVONEN – FIDDLER WITH THE VOICE

Viulun, jouhikon ja laulun vuoropuhelu sekä näiden saumaton yhteistyö – tällä

instrumentaatiolla Päivi Hirvonen luo musiikkia, joka on tulvillaan tarinoita ja voimakkaita tunteita. Hänen omaleimaiset sävellyksensä kumpuavat suomalaisesta traditiosta, joissa kaikuvat ikiaikaiset tarinat ja sävelmät tuotuina tähän päivään. Päivin vahva ääni, taitava viulismi ja karismaattinen esiintyminen yhdistyvät hänen musiikissaan ainutlaatuisella tavalla.

www.paivihirvonen.com

https://www.facebook.com/PaiviHirvonenFiddlerWithTheVoice/

LUOMUDUO

Luomuduo on kokkolalaissyntyinen viulu-kitara pari joka soittaa uutta ja vanhaa ja omaa ja lainattua kansanmusiikkia vankalla otteella, perinteitä hipoen. Duo on tunnettu avokätisestä meininginjakelusta sekä ajoittaisesta herkästä, häilyvästä eetterin hiplailusta. Ohjelmiston koostumus on sopiva ja kuuntelijan onni on taattu, sillä duon omin sanoin, ”Soitetaan vain niitä hyviä biisejä.”

ENKEL

ENKEL on herkkä ja hersyvä ​pelimannityttöbändi, joka sai alkunsa spontaaneista lentokenttäjameista vuonna 2013. Yhtyeen ohjelmisto muodostuu perinteisistä hittikappaleista sadan vuoden takaa ​sekä ​yhtyeen jäsenten kansanmusiikkipoljentoisista sävellyksistä.​ Musiikillisesti teemat vaihtelevat heinälatoromantiikasta sanattomiin ja sanallisiin rakkauslauluihin sekä karjalaisesta kansantanssiperinteestä hikiseen hiihtokilpaan.

”Olin jo unohtanut tuon aarteen [suomalaisen kansanmusiikin] olemassaolon, kun ENKEL-yhtye räväytti sen kaikessa riemussaan eteeni. Olin ällikällä lyöty ja hurmaantunut ja unohdin jopa snapsini, joka lämpeni vetiseksi litkuksi.”

– Kari Väänänen, Apu 18.9.2017

Leija Lautamaja – 2,5-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki – 2,5-rivinen haitari, laulu
Maija Pokela – kantele, laulu
Iida Savolainen – alttoviulu, laulu

PAUANNE

Pauanne on kolmen helsinkiläismuusikon muodostama yhtye: Kukka Lehto (viulu, koskettimet, arkistonauhat), Tero Pennanen (Hammond-urut, koskettimet, arkistonauhat), ja Janne Haavisto (perkussiot). Yhtye esittää säveltämäänsä kansanmusiikkia, joka pohjautuu suomalaisiin arkistonauhoihin.

Esityksen teemana on uskomukset. Yleisölle kerrotaan musiikin lomassa uskomuksia niin vanhan kansanperinteen parista kuin nyky-Suomestakin. Vanhoista kansanuskomuksista löytyy monia nykyihmiselle täysin mielipuoliselta kuulostavia käytäntöjä. Voisi kuvitella, että tiede ja tiedonkulku olisivat jo jyränneet alleen uskomukset. Tämän päivän lehtiartikkelit horoskooppeineen ja yksisarvishoitoineen eivät ole kuitenkaan kovin kaukana menneen ajan mytologiasta.

Kaikki Pauanteen musiikissa käytettävät soittimet ovat aikoinaan olleet

uskomusten mukaan syntisiä tai ihmiselle haitallisia. Esityksessä nähdään, kuinka soittajien ja kuulijoiden käy.

NOOLI

Nooli on kahden nuoren muusikon duo, joka soittaa pohjoismaista ja itse sävellettyä kansanmusiikkia.

Meidän sivut löytää facebookista!

Oona Harju, harmooni
Jonna Lankinen, viulu

YONA STONE

Omia biisejä kitaralla ja banjolla, joiden tunnelmassa yhdistyy sopivasti nykyaikaa sekä Old Time musiikkia 1900 luvun alkupuolen amerikasta.

LONE DEER LAREDO

”Lovestories, Roadtrips and Badland Ballads”

Paulan lapsuus kului iskän tehtaan Laredo farkut jalassa, haaveillen punatukkaisesta vadelmapojasta ja päättymättömistä maantiematkoista. Olli soitti kitaraa, kuunteli isoveljen rokkilevyt puhki ja tiesi Paulan olevan olemassa.

Monta vuotta tuli vaihtua, paljon määrittämätöntä kaipuuta kulua, maileja taittua ja vuodenaikoja vastapäivään virrata, kunnes kerran toisensa tunteneet jälleen kohtasivat.

Tästä kohtaamisesta kesällä 2016 syntyi Lone Deer Laredo folk duo.

Yhtyeen taidelähtöinen, eleetön, herkkä, klassiseen laulunkirjoitukseen perustuva musiikki yhdistelee elementtejä  slaavilais-skandinaavisista tuokiokuvista ja americana-sävyisistä roadtrip-hetkistä.

Lone Deer Laredo rakentuu rakkausballadien ympärille, aiheina tarinat yksinäisyydestä, melodiat hämäristä metsistä ja moottoriteiden huumaavasta houkutuksesta. Visuaalisuus on tärkeä osa duon esiintymisiä.

MOOSIC

Moosic soittaa, laulaa ja tanssii perinteistä musiikkia Appalakkien vuoristosta. Groovaavat viulumelodiat, sointuvat stemmalaulut ja harvoin Suomessa nähty flatfoot-tanssi tempaavat katsojan mukaan old time -tunnelmaan!

Moosic:

Eivor Hagmark – viulu, laulu, kitara, tanssi
Sirpa Luoma – viulu, laulu, mandoliini
Osmo Hakosalo – viulu, laulu, haitari

Lisätietoa yhtyeistä: www.perinnearkku.net